Tips gevraagd

Zindelijkheid? Alleen zijn? Gehoorzamen? In dit onderdeel kan je alle je vragen, weetjes en ideeën m.b.t opvoeding en gedrag kwijt.
Forumregels
Suusenlot
Rookie Staff
Rookie Staff
Berichten: 2
Lid geworden op: 22 Okt 2016, 07:33
Contact:

Tips gevraagd

Berichtdoor Suusenlot » 26 Okt 2016, 10:46

Hoi allemaal,We hebben sinds vrijdag een herplaatser amstaff van 1,5 jaar in huis genomen.

Zijn geschiedenis is niet bepaalde een sprookje geweest en dit is duidelijk te merken.

Hij is enorm alert, dominant aangeleerd gedraag, valt uit en hapt dan. En dat is wel echt een dingetje en happen en bijten.

Hij is moeilijk te corrigeren en blaft dan tegen je en hapt en bijt.Ik weet niet meer zo goed wat ik nu er mee kan doen, hebben jullie tips?Een vriendin van ons heeft ook ooit een herplaatser in huis genomen en deze hond was ook net als onze erg gestrest, zij heeft toen hem medicatie gegeven een soort xanax om het stress level wat naar beneden te krijgen en hij zijn nieuwe situatie allemaal wat beter kan behappen.

Hoe denken jullie hier over?Groetjes suus

wakefullestaff
Beheerder
Beheerder
Berichten: 1112
Lid geworden op: 17 Aug 2009, 16:56
Contact:

Re: Tips gevraagd

Berichtdoor wakefullestaff » 26 Okt 2016, 16:00

Heel erg lastig.

Het siert je dat je een herplaatser in huis hebt genomen maaarrrr, heb je hem/haar ook op proef of gelijk definitief?

Het zal je/jullie ongetwijfeld een langere periode gaan kosten hem/haar te krijgen waar je de hond hebben wilt en dan doel ik op socialisatie/gedrag/regels/ja-neen, dit wel-niet. Persoonlijk is happen en bijten bij mij een no-go, punt, geen discussie mogelijk. Heb je ervaring met het ras, de pittiger rassen en evt. herplaatsers? Is het je/jullie eerste hond of al ervaring met andere honden? Stress en "aangeleerd" gedrag zijn moeilijke factoren... M.b.t. stress, er zijn reguliere middelen op de markt maar ik adviseer (op persoonlijke ervaring) bij "moelijke(re) gevallen" een homeopatisch DA. Overigens- en helaas...niet elke herplaatser is te "redden", houd dat voor ogen.
"It is better to be yourself and make a fool of yourself than to try to be someone else and make a fool of yourself anyway."


Terug naar “Opvoeding en gedrag”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten