Mastceltumoren

Wissel hier je ervaringen uit met anderen over alles wat met (brokken)voeding te maken heeft. Ook medische dingen kunnen hier besproken worden. Bij twijfel altijd een dierenarts inschakelen!
Forumregels
Gebruikersavatar
Vita
Forum Verslaafde Staff
Forum Verslaafde Staff
Berichten: 1994
Lid geworden op: 16 Nov 2010, 21:12
Locatie: Heemskerk
Contact:

Mastceltumoren

Berichtdoor Vita » 08 Aug 2016, 09:49

Sinds een jaar had Muis een bultje op haar borst/nek, eentje die ik niet helemaal vertrouwde maar na twee keer een dierenarts bezocht te hebben waarvan beide zeiden dat het niks ernstigs zou zijn, het maar los gelaten.

In maart zat het me echt niet lekker en heb ik ondanks de adviezen, toch besloten het weg te laten halen omdat het toch iets groeide en op een irritante plek zat met haar halsband.

Als het dan toch weggehaald is, meteen maar laten onderzoeken en het bleek een mastceltumor type 2 te zijn, kan kwaadaardig zijn en/of uitzaaien maar hoeft niet..

Paniek en best een klap maar toch proberen los te laten.Een week later, wond vol met bultjes en de dierenarts vertrouwd 't niet, de dag er na meteen onder het mes en weggehaald, zaten allemaal bultjes omheen en de dierenarts vertrouwde 't niet.

Weer een week in de stress om de uitslag maar tot onze opluchting bleek na een week dat het ontstekingen waren en niks ernstigs.Na een maand kwam er een bultje op haar achterpoot/bil, eentje die groter en kleiner werd en waardoor ik niet direct aan een tumor dacht. Haar staartje veranderde ook iets, viel haar uit en kwam een witte 'schijf' op wat verwees naar een bepaalde klier volgens de dierenarts.

Afgelopen maand kwam er naast het wisselende bultje, nog een bultje. Toch weer geen goed gevoel en weg laten halen en puncties laten nemen van haar staartje.

Helaas bleek een aantal weken geleden, toch weer een mastceltumor type twee op haar achterpoot, staartje schijnen 'ontstekingscellen' te zijn.

Echter bleek er onder haar staart ook ene onmogelijke bult te zitten die totaal niet opvalt, helemaal bovenaan en door haar knikstaartje valt dat dus weg.Aanstaande vrijdag gaan we naar de Universiteit in Utrecht en hopen we meer duidelijkheid te krijgen of er eventuele uitzaaiingen zijn, mogelijkheden etc.Ik kon er zelf de afgelopen tijd maar weinig over vinden, wat enkele berichten op forums dus ik dacht, laat ik mijn bevindingen van nu en de komende tijd maar eens gaan delen voor andere mensen die hier in de toekomst nog mee te maken gaan krijgen.

Daarnaast ben ik benieuwd of er nog meer mensen zijn die hier mee te maken hebben gehad?
[img]http://i47.tinypic.com/28lbeqr.jpg[/img]

wakefullestaff
Forum Verslaafde Staff
Forum Verslaafde Staff
Berichten: 1066
Lid geworden op: 17 Aug 2009, 16:56
Contact:

Re: Mastceltumoren

Berichtdoor wakefullestaff » 08 Aug 2016, 13:33

Wat ontzettend kl*te voor jullie en Muis! Thx voor het delen van jullie verhaal, ik hoop dat jullie vrijdag in Utrecht meer duidelijkheid krijgen. Ik ben erg benieuwd naar het/een vervolg, als je zou willen delen...graag, ben erg benieuwd, is voor mij iig. "nieuw". Succes en sterkte!
"It is better to be yourself and make a fool of yourself than to try to be someone else and make a fool of yourself anyway."

Martijn
Forumterrorist
Forumterrorist
Berichten: 1484
Lid geworden op: 30 Sep 2004, 21:36
Locatie: Coevorden
Contact:

Re: Mastceltumoren

Berichtdoor Martijn » 08 Aug 2016, 13:59

Sterkte met muis en dit hele traject.
[img]http://i98.photobucket.com/albums/l258/Cheeco_2006/heertjuh_zps0d12d5de.jpg[/img]

When I die, I want to go peacefully like my Grandfather did, in his sleep -- not screaming, like the passengers in his car.

Gebruikersavatar
Inge en Bono
Barfstaffie
Barfstaffie
Berichten: 4182
Lid geworden op: 05 Okt 2005, 13:21
Locatie: Den Haag
Contact:

Re: Mastceltumoren

Berichtdoor Inge en Bono » 08 Aug 2016, 17:06

Pffff heftig! Heel veel sterkte
[img]http://i12.photobucket.com/albums/a211/IngeBono/nieuwonderschrift2016_zpsbhi55aj5.jpg?t=1454602596[/img]

Gebruikersavatar
Emanuela
Rookie Staff
Rookie Staff
Berichten: 36
Lid geworden op: 20 Jul 2016, 10:02
Contact:

Re: Mastceltumoren

Berichtdoor Emanuela » 08 Aug 2016, 17:30

O erg zeg die onzekerheid,veel sterkte voor vrijdag.

Gebruikersavatar
liek
Ben Niet Weg Te Slaan staff
Ben Niet Weg Te Slaan staff
Berichten: 630
Lid geworden op: 05 Feb 2014, 13:03
Contact:

Re: Mastceltumoren

Berichtdoor liek » 09 Aug 2016, 09:31

Heel veel sterkte!!!

Gebruikersavatar
spyker
Forum Verslaafde Staff
Forum Verslaafde Staff
Berichten: 1079
Lid geworden op: 13 Apr 2011, 11:06
Locatie: heerlen
Contact:

Re: Mastceltumoren

Berichtdoor spyker » 09 Aug 2016, 19:54

Heel veel sterkte en hopen maar op een beetje goed nieuws vrijdag.
[img]http://i45.tinypic.com/1sjxqx.png[/img]

Gebruikersavatar
Chleo
Beheerder
Beheerder
Berichten: 3104
Lid geworden op: 16 Mar 2011, 20:35
Locatie: Limburg
Contact:

Re: Mastceltumoren

Berichtdoor Chleo » 11 Aug 2016, 00:14

Gossie zeg, arme Muis :-(.En heftig voor jou natuurlijk en dan nog dat wachten en wachten :-(.Heb er geen ervaring mee, dus kan er ook niks zinnigs over zeggen.Sterkte!
Chleo 01-10-2010

Caesar 24-01-2014

Brasco 23-07-2010 / 02-12-2013, out of our life, but not out of our heart.

Gebruikersavatar
spyker
Forum Verslaafde Staff
Forum Verslaafde Staff
Berichten: 1079
Lid geworden op: 13 Apr 2011, 11:06
Locatie: heerlen
Contact:

Re: Mastceltumoren

Berichtdoor spyker » 16 Aug 2016, 18:20

Weet je nu al wat meer?
[img]http://i45.tinypic.com/1sjxqx.png[/img]

Gebruikersavatar
Vita
Forum Verslaafde Staff
Forum Verslaafde Staff
Berichten: 1994
Lid geworden op: 16 Nov 2010, 21:12
Locatie: Heemskerk
Contact:

Re: Mastceltumoren

Berichtdoor Vita » 17 Aug 2016, 08:18

Afgelopen vrijdag op de Universiteit Utrecht geweest, eerst binnen gehaald waarna ze helemaal onderzocht werd door 2 studenten. Lymfe, ogen, oren, gebit, etc. alles werd bekeken en gevoeld, hierna toelichten wat je verwacht van de dag en wat je graag zou willen weten/gedaan wilt hebben op de dag.

Wij gaven aan dat we graag wilden weten of het uitgezaaid was naar de organen en wat de mogelijkheden tot behandelen zou zijn en wat de bult onder haar staartje nou was.

Hierna even wachten op de specialist, die alles nog eens samenvat en dan de echo en biopten (omdat er soms cellen niet te zien zijn op de echo) gaat in plannen.Terug naar de wachtkamer en enige tijd gewacht waarna ze haar kwamen ophalen voor een echo, je hond wordt vanuit de wachtkamer zo meegenomen en je mag niet mee. (best even slikken, hihi)

Na een half uur kwam ze blij de wachtruimte weer in en mochten we meteen meelopen, de specialist was zelf even biopten wezen nemen zodat hij haar ook even kon inspecteren of wij nog bultjes over het hoofd hadden gezien (wat een held!)

Op de echo zag alles er goed uit, hij had naast de biopten van de lever, milt, staart etc. ook nog twee 'bultjes' aangeprikt waarvan ik dacht dat het een extra tepel en een muggenbult was.

Voor de uitslagen van de biopten moesten we tot eind van de dag of maandag wachten.Wel kregen we nog een ontzettend goede uitleg wat het nu eigenlijk is, hoe het ontstaat, wat er aan te doen is en dat Muis dus bij de 15% hoort die het gen heeft waardoor de tumoren altijd terug zullen keren, dit kan om de weken, maanden of jaar zijn en is niet voorspelbaar.

(Nadat er twee keer een mastceltumor is teruggekomen, zit je hier standaard in en weet je dat je kan verwachten dat het terug keert. )Zodra mastceltumoren uitgezaaid of in de organen zitten, op plekken die niet te verwijderen zijn of waar te vele uitlopers zitten kun je nog Masivet of Chemo (soms in combinatie met prednison) gebruiken, in ca. 50% van de gevallen slaat dit aan en verlengt dit nog met ca 2-3 jaar.

Het advies is dit pas te gebruiken zodra het écht nodig is, want met verloop van tijd wordt de tumor resistent voor deze middelen en gaat het niks meer doen. Dit moet je dus zo lang mogelijk uitstellen.Afgelopen maandag de uitslagen van de biopten gekregen, organen zijn op dit moment schoon, bult onder haar staartje is vet/pus maar der extra tepel blijkt dus een *%$#@ mastceltumor te zijn!!!

Echt nooit verwacht dus wat ben ik blij dat hij haar zo goed nagekeken heeft nog en het zelf niet vertrouwde.

Hij zit er dus al bijna 4 jaar ofzo en is niet gegroeid qua grootte, wel is hij nu aangeprikt en kunnen er cellen gaan zwerven (meeeeh) maar de kans dat dit kwaad kan is maar klein volgens de specialist.

Na onze vakantie gaan we het laten verwijderen weer, niet ideaal de vierde keer narcose in een paar maanden tijd maar ik wil dat kreng niet laten zitten.Specialist vroeg ook foto's te sturen naar hem zodat hij ook studenten kan laten zien wat voor instinkers het soms zijn en we mogen hem altijd nog bellen of mailen met vragen, uitslagen (voor uitleg en dossiervorming), etc.Ik ben voor nu 'blij' dat het nog niet in haar organen zit maar stiekem ook best boos dat net dat stomme dingetje toch nog een mastceltumor blijkt te zijn.Maaaaar wat een ontzettend fijne mensen daar in Utrecht, nemen echt de tijd voor je, kijken veel verder, leggen alles goed uit en denken met je mee!
[img]http://i47.tinypic.com/28lbeqr.jpg[/img]


Terug naar “Medisch en voeding”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten