Goedenavond iedereen!

Nieuw lid? Stel jezelf eerst even voor aan de andere leden voordat je verder kunt op het forum.
Kim-Miley
Rookie Staff
Rookie Staff
Berichten: 9
Lid geworden op: 01 Jun 2018, 22:09
Contact:

Goedenavond iedereen!

Berichtdoor Kim-Miley » 01 Jun 2018, 22:24

Goedenavond allen!

Mijn naam is Kim en heb sinds kort een Amerikaanse stafford pup (Miley) van nu 10 weken.

We waren echt gelijk verliefd op Miley en konden niet wachten totdat ze mee naar huis ging.

Echter komt Miley niet bij een goede fokker vandaan.....

Nu snap ik dat er misschien reacties komen van waarom heb je die hond dan genomen.. maar anders ging ze naar het asiel en dat kon ik niet over mijn hart verkrijgen.

Miley is samen met haar broertje en zusjes (totale nest van 6) in een kamertje gelaten en daar gaf de fokker hen eten. Overal lagen uitwerpselen en we wisten dus gelijk al dat dit niet goed was. De fokker deed de puppies weg met 5 weken waardoor wij daar melding van gemaakt hebben.
Achteraf hadden we dit misschien beter niet kunnen doen want de politie heeft de honden en de puppies weggehaald. Omdat alle puppies al besproken en betaald waren gingen die naar hun eigenaar, en dus namen wij Miley.

Ik snap dat iedereen zijn of haar mening hierover heeft.. ik zelf weet ook niet of ik er goed aan heb gedaan maar op dat moment leek het voor mij het beste voor het hondje.

Miley was dus 5,5 week toen ze bij ons kwam.. nu heb ik me al veel ingelezen en las ik dat ze rond die tijd de bijtrem van moederhond leren. Ik ben bang dat ze dat dus niet geleerd heeft.

We hebben Miley gelijk overal mee naar toe genomen om veel dingen te horen en zien. Met positief resultaat want Miley is echt NERGENS bang voor! :)

Er zijn wel twee dingetjes waar ik graag tips en advies voor zoek op dit forum.

1. Ik probeer der door kinderen te laten aaien zodat ze daar goed mee leert om te gaan. Alleen zodra kinderen haar aaien gaat ze happen en heel hard grommen. Nou weet ik niet heel zeker of het gemeen of spelend is maar het klinkt heel gemeen waardoor kinderen haar niet meer willen aaien. Wat kan ik hier aan doen?

2. Miley hapt heeeeeeel erg. Ze bijt in je handen, in je broek. Het liefst in alles. Je kan haar niet normaal een aai over der hoofdje geven want dan hangt ze in je vingers. Tot bloedens toe. Nee roepen helpt niet, auw roepen helpt niet. Als ik wegloop loopt ze rennend achter me aan om in mijn broek te hangen of ze gaat gewoon met andere speeltjes spelen. Nu doe ik haar in der bench als ze niet reageert op ‘nee’. En dan gaat ze in der bench ik doe de deur dicht en dan springt ze grommend en bijtend naar de deur van de bench toe om erin te bijten. Helppppp wat kan ik hier nog mee? Gaat dit over?


Ik hoop dat ik niet teveel wordt afgerekend over het feit dat ze op jonge leeftijd bij ons is. We proberen echt het beste voor haar te realiseren.

Marley23
Rookie Staff
Rookie Staff
Berichten: 8
Lid geworden op: 02 Jun 2018, 09:58
Contact:

Re: Goedenavond iedereen!

Berichtdoor Marley23 » 02 Jun 2018, 14:33

Voor zover ik het kan inschatten....heeft ze nog geen "eerste socialisatie" periode gehad in het nest omdat ze het nest snel heeft verlaten. Daar leren ze het nodige, waaronder een bijtrem. Die zou je nu eigenlijk nog aan moeten leren. Het kost wat meer tijd maar uiteindelijk kunnen de kinderen vast aaien zonder gebijt (wat eigenlijk een spelvorm is). Doet ze het altijd? of zit ze bijvoorbeeld wat hoger in d'r energie als ze dit doet? Of ook als ze wat rustiger is?

Happen hoort er ook bij...kost tijd, geduld en vast een paar wondjes. Is af te leren iig in stapjes met bijtkracht waarop je signalen afgeeft. Het schijnt geen goed idee te zijn om de bench als "strafplek" te gebruiken, kun je daar iets anders voor verzinnen? Heb je een consequente "negeermethode" geprobeerd?

...en als mensen jou willen 'afrekenen'...het is jouw pup, jouw situatie. Kunnen mensen hoogstens wat van vinden maar dat is imo echt iets voor jou om over te oordelen....andere mensen staan tenslotte niet in jouw schoenen.

Kim-Miley
Rookie Staff
Rookie Staff
Berichten: 9
Lid geworden op: 01 Jun 2018, 22:09
Contact:

Re: Goedenavond iedereen!

Berichtdoor Kim-Miley » 03 Jun 2018, 21:58

Bedankt voor je reactie!!

Ze is inderdaad heeel enthousiast als ze zo doet tegen kinderen. Ik geloof ook wel dat het happen over gaat want soms doet ze het heel de dag niet en dan als ze moe wordt begint ze weer.

Ik vin het alleen lastig om der te straffen omdat het lijkt alsof het der geen reet interesseerd :D haha

Mijn vorige hond, een duitse dog, schrok als ik boos werd en hield dan gelijk op. Miley blijft doorgaan

Negeren heb ik geprobeerd alleen gaat ze dan gewoon met wat anders spelen en heb ik dus het idee dat ze niet snapt dat het niet mag?

Het gaat overigens echt super goed met het oefenen van commando’s. Ze kan al zitten, pootje geven, blijf (met 1m afstand), hier en af!! Echt super!!
Volgende week begint de puppy cursus, super veel zin in!


Terug naar “Voorstellen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast