pup socialiseren of leren negeren??

Voor ervaringen met hondenscholen.
Forumregels
Gebruikersavatar
Nats
Vasthoudende Staff
Vasthoudende Staff
Berichten: 291
Lid geworden op: 12 Aug 2008, 14:07
Contact:

Re: pup socialiseren of leren negeren??

Berichtdoor Nats » 26 Dec 2012, 13:32

[quote="k3ng"]Kyra is afgelopen maandag 16 weken geworden en wij laten haar heel veel met andere honden spelen. Zo is er bijvoorbeeld bij ons in de buurt een hondenuitlaatservice die zijn (oppas)honden altijd rond dezelfde tijd uitlaat. Voordeel hiervan is is dat deze persoon getraind/ervaren is met het gedrag van honden en natuurlijk het gedrag van zijn roedel. Mocht het spelen over dreigen te gaan kunnen we ingrijpen en moet ik misschien wel beslissen om op een andere methode over te gaan.Als ik zie hoe leuk Kyra dat vind en hoe leerzaam dat voor haar is zou ik haar dat niet willen en moeten onthouden. Ze wordt hier door de andere honden op een natuurlijke wijze wel eens op haar plaats gezet. Daarnaast leert ze ook hoe ze moet reageren op een dominante hond. Ik vind dit erg belangrijk in het leerproces.Echter vind ik het ook belangrijk dat als ik haar roep, in welke situatie ook, dat ze bij me moet komen. Om dit te trainen roep ik Kyra, als ze (bv) aan het spelen is met die andere honden met enige regelmaat bij mij. Bijna altijd komt ze bij de eerste maal roepen bij mij. Loop ik weg dan volgt ze mij meteen en laat de andere honden links liggen.Als Kyra aan de lijn loopt en er komt een andere hond aan en ik wil niet dat ze trekt of gaat spelen met deze hond dan loop ik stijf door en maak het geluid wat wij haar hebben aangeleerd om haar aandacht op mij/ons te vestigen en lopen door.Ik vind dit persoonlijk een fijne situatie. Ze mag spelen, maar als ik weg wil gaat zij mee. Vooralsnog werkt dit. Ik hoop dat het goed blijft gaan, maar dat kan ik over een paar weken pas melden.Ik zeg niet dat dit de manier is en dat ik het licht heb gezien. Dit is hoe wij het doen en waar wij ons fijn bij voelen. Ik hoop dat je er wat mee kan.[/quote]


:cool

Zo hebben wij het ook ongeveer gedaan, en heb nog steeds een sociale stafford reu van 5 jaar die nog nooit gevochten heeft.

Wat veel mensen niet lijken te beseffen is dat socialiseren met andere honden juist heel belangrijk is. Dat is nl de enige manier om je hond met andere honden leren om te gaan. Helaas zijn er heel veel honden in ons landje helemaal niet sociaal en is het dus handig om je hond ook te leren negeren.

DendroFleur

Re: pup socialiseren of leren negeren??

Berichtdoor DendroFleur » 17 Feb 2013, 23:14

Ik ben met mijn pup nu voor de tweede keer naar een parkje geweest. Vond ook bij mijn andere honden het vaak lastig hoe om te gaan met vreemde honden. Ik liet het vaak aan de hond over maar dat pakte niet altijd goed uit. Naar aanleiding van de adviezen op dit forum ben ik nu dus gaan negeren.

Toen ik net het park in liep, kwamen er twee dames met twee aangelijnde honden aan. De dames zeiden niet eens gedrag, Sumo kefte naar de honden maar ik ben doorgelopen en heb nee gezegd en hem meegeroepen. Dat ging goed. Daarna nog een loslopende spaanse waterhond tegen gekomen die naar mijn idee vrij dominant gedrag vertoonde. Hij ging bijna met 4 poten over Sumo heen staan. Ben nu ook weer doorgelopen, hond en baasje liepen mee. Op een gegeven moment wel even staan praten maar toen was de waterhond ook minder met Sumo bezig. Deze vond het in het begin spannend maar toen we stonden te praten was het goed. Denk dat ik deze methode erin houd. Op hondenclub mogen ze halverwege de les los en spelen en zo doet hij daar toch ervaring mee op.

Voor mij is de duidelijkheid ook fijn, niet meer afwachten wat er gaat gebeuren maar duidelijk leiding geven. En dan hopen dat het ook goed blijft gaan als ze groter is. Nadeel is dat we op een groot erf wonen en de honden normaal niet uitgelaten worden. Aan de andere kant zou het ook minder een probleem zijn als het wel problemen oplevert, als het tussen de eigen honden maar goed blijft gaan.

Gebruikersavatar
ilona&kira
Necstaff
Necstaff
Berichten: 6133
Lid geworden op: 08 Jun 2006, 21:55
Locatie: Nijmegen
Contact:

Re: pup socialiseren of leren negeren??

Berichtdoor ilona&kira » 18 Feb 2013, 13:04

Socialiseren maar wel als jij zegt dat het mag..... leren negeren kan altijd nog.
[img]http://i11.photobucket.com/albums/a199/ilonapeters/3588ec3d-fbbe-4cee-9626-ef8c48c892c2.jpg[/img]

Gebruikersavatar
Xena
Forum Verslaafde Staff
Forum Verslaafde Staff
Berichten: 4018
Lid geworden op: 24 Jan 2012, 16:08
Locatie: Alphen aan den Rijn
Contact:

Re: pup socialiseren of leren negeren??

Berichtdoor Xena » 19 Feb 2013, 15:41

Xena kan nog steeds los op t voor haar bekende losloopveldje met bekende honden.... Ze is nu 15 maanden, Ik blijf wel alert. Op andere losloopveldjes laat ik haar niet zo maar los als daar andere honden lopen.....

Ik heb bij haar t leren negeren van andere honden vooral aan de riem te laat of in ieder geval laat opgepakt..... Dat was niet zo slim van mij..... :D dus alleen socialiseren is niet altijd DE manier.....Bij Max onze pup gaat ik het heel gestructureerd aanpakken....eenmaal aan de riem..... Alles negeren... En ook niet als maar laten aanhalen door Jan en Alleman....

Ben benieuwd of dat een betere remedie is.... Ik laat t over een half jaartje weten hahaha.....
[img]http://i43.tinypic.com/2ih3qcn.jpg[/img]

pablo2012

Re: pup socialiseren of leren negeren??

Berichtdoor pablo2012 » 27 Feb 2013, 19:41

Pablo komt uit een gezinnetje. Vader hond, moeder hond en een nestje van 7 puppys.

Totdat wij hem kwamen ophalen, is hij grootgebracht met normen en waarden, grenzen en regels door zijn ouders.

Dit is ook een vorm van socialisatie.

Wij hebben hem overal mee na toe genomen, direct kennis laten maken met de buitenwereld.

Stap voor stap nieuwe dingen geleerd.Vanaf 11weken zat hij bij puppy cursus. Hij heeft hier de basisoefeningen geleerd en met het omgaan en negeren van andere honden. Hier is ons ook geleerd dat je hond eerst dingen moet doen voordat hij eten krijgt en niet zomaar zijn eten krijgt. Netzoals dat wij moeten werken voor ons geld.Hij moet zijn eten verdienen. Dit heeft zijn vruchten afgeworpen...hij heeft geen voerbak en hij is zo sociaal naar andere honden toe..na kinderen en zelfs naar baardagemen en andere reptielen.

Er zit geen greintje kwaad in onze Pablo.Vrienden van mij hebben ongeveer tegelijkertijd een soort gelijke hond aangeschaft.

Deze zijn niet na cursus geweest en hebben ook duidelijk minder grenzen en regels.Opvoeding en voer bepaalt uiteindelijk het karakter etc van je hond.

gr een trotse eigenaares[img]http://imageshack.us/a/img823/1364/48040221750773172772320.jpg[/img]

DendroFleur

Re: pup socialiseren of leren negeren??

Berichtdoor DendroFleur » 28 Feb 2013, 14:45

Vandaag weer naar het park en winkelcentrum geweest. Gelijk bij het begin al twee loslopende honden. Maar gewoon doorgelopen en het duurde een paar passen en ze liep gewoon weer aan een los lijntje mee. Lijkt dus goed te werken. Ze liep wel helemaal met haar staart tussen de benen toen de honden om haar heen liepen. Toch erg spannend.

Gebruikersavatar
daniellevanuden
Vasthoudende Staff
Vasthoudende Staff
Berichten: 262
Lid geworden op: 09 Apr 2013, 22:01
Contact:

Re: pup socialiseren of leren negeren??

Berichtdoor daniellevanuden » 02 Mei 2013, 08:56

[quote="Ilona1986"]Ik zou ook de honden leren negeren. Wij hebben dat niet gedaan (want 1e cursus gaf aan socialiseren), maar bij elk hond dat ie ziet wil hij er naar toe en dan trekt hij behoorlijk aan de lijn. Gelukkig is hij nog sociaal, maar sommige anderen honden niet.

Bij de volgende hond gaan we hem/haar ook leren negeren.[/quote]


Hier inderdaad hetzelfde, kunnen we dat nu nog afleren nu hij al 8 maanden is..... ?
[img]http://i1324.photobucket.com/albums/u615/daniellevanuden/Punk_zps75007ca5.jpg[/img]

:D Keep on smiling :D

Gebruikersavatar
Chantal101
Forum Verslaafde Staff
Forum Verslaafde Staff
Berichten: 2953
Lid geworden op: 13 Jan 2012, 11:31
Locatie: Brandwijk
Contact:

Re: pup socialiseren of leren negeren??

Berichtdoor Chantal101 » 02 Mei 2013, 09:20

[quote="daniellevanuden"][quote="Ilona1986"]Ik zou ook de honden leren negeren. Wij hebben dat niet gedaan (want 1e cursus gaf aan socialiseren), maar bij elk hond dat ie ziet wil hij er naar toe en dan trekt hij behoorlijk aan de lijn. Gelukkig is hij nog sociaal, maar sommige anderen honden niet.

Bij de volgende hond gaan we hem/haar ook leren negeren.[/quote]


Hier inderdaad hetzelfde, kunnen we dat nu nog afleren nu hij al 8 maanden is..... ?[/quote]


heel consequent zijn en die losloopveldjes met andere honden vermijden.

Zal wat moeite kosten, ik heb bij mijn oudste 2 nooit leren negeren en heb ik nog de gevolgen van, zijn nu 6
[img]http://i45.tinypic.com/30c4l8j.jpg[/img]

gelato14
Hardnekkige Staff
Hardnekkige Staff
Berichten: 368
Lid geworden op: 09 Apr 2013, 23:02
Contact:

Re: pup socialiseren of leren negeren??

Berichtdoor gelato14 » 02 Mei 2013, 10:41

Hallo allemaal

Heb dit onderwerp gevolgd, en moet zeggen dat het wel een goede les is.

Ik ( mijn zoon) heeft een amstaff van 5 maanden en wij zelf hebben een chihuahua van 1 jaar. Ik laat smorgens de 2 honden samen uit ( meestal gaat ze de rest van de dag met mijn zoon mee )

Dit gaat allemaal goed mbt uitlaten(samen of alleen), eten , spelen, slapen enz. Lijken wel zusjes, al hoewel de chi de baas is :hihi

Ook ik negeer honden puur om het feit dat ik anders nooit thuis kom. Maar heb nu begrepen dat het belangrijk is ( voor de hond) om ze te leren te negeren.

De amstaff doet dit ook wel , want als ik bij het aankomen van een andere hond waar ik geen zin in heb, loop ik gewoon door en ze gaat gewoon mee zonder helemaal gek te gaan doen. Tuurlijk kijkt ze wel, maar loopt gewoon door.

Ga er nu ook meer op letten om iid problemen te voorkomen.

:zwaai

Gebruikersavatar
Chantal101
Forum Verslaafde Staff
Forum Verslaafde Staff
Berichten: 2953
Lid geworden op: 13 Jan 2012, 11:31
Locatie: Brandwijk
Contact:

Re: pup socialiseren of leren negeren??

Berichtdoor Chantal101 » 02 Mei 2013, 11:27

[quote="gelato14"]Hallo allemaal

Heb dit onderwerp gevolgd, en moet zeggen dat het wel een goede les is.

Ik ( mijn zoon) heeft een amstaff van 5 maanden en wij zelf hebben een chihuahua van 1 jaar. Ik laat smorgens de 2 honden samen uit ( meestal gaat ze de rest van de dag met mijn zoon mee )

Dit gaat allemaal goed mbt uitlaten(samen of alleen), eten , spelen, slapen enz. Lijken wel zusjes, al hoewel de chi de baas is :hihi

Ook ik negeer honden puur om het feit dat ik anders nooit thuis kom. Maar heb nu begrepen dat het belangrijk is ( voor de hond) om ze te leren te negeren.

De amstaff doet dit ook wel , want als ik bij het aankomen van een andere hond waar ik geen zin in heb, loop ik gewoon door en ze gaat gewoon mee zonder helemaal gek te gaan doen. Tuurlijk kijkt ze wel, maar loopt gewoon door.

Ga er nu ook meer op letten om iid problemen te voorkomen.

:zwaai[/quote]


ja het is vroeg of laat ook gewoon makkelijkre voor jezelf. Het is oh zo leuk als ze als puppy op een veld rennen met anderen of met ekle hond die ze tegenkomen mogen spelen. Maar als dan het gedrdag omslaat dan zijn ze het ook niet gewend om andere honden te negeren. En zit je met een ongeleid projectiel aan je lijn.
[img]http://i45.tinypic.com/30c4l8j.jpg[/img]


Terug naar “Hondenscholen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast